LLOTJA I MERCAT GASTRÒNOMIC AL MOLL D'EN BALLEU

El Port de la Selva és un poble costaner situat al nord del Cap de Creus, a la comarca de l'Alt Empordà. A raser de la Tramuntana, es situa enfront d'una badia amb orientació oest, fet que li dona una atmosfera particular, amb vistes al mar i a la muntanya alhora.

Com la majoria de pobles costaners, el seu creixement gira al voltant del mar i no presenta un nucli o pol central. La morfologia urbana segueix aquesta linealitat amb illes d’habitatges allargades i estretes, tret d’un punt on aquesta continuïtat es veu interrompuda per una peça que sobresurt de la façana del poble. Aquest punt conegut com a Moll d'En Balleu s’ha convertit en un lloc privilegiat guanyat al mar, on actualment hi ha un aparcament. Suposa una barrera visual que parteix el poble en dos.

El projecte restableix aquesta discontinuïtat, deixant pas al cotxes per l’interior de tal manera que el passeig queda vora al mar. La plataforma preexistent es trencarà reconeixent els carrers del poble i convertint-se en molls, alhora que es reduirà a una escala més acorde amb el poble. Com si el mar recuperes el seu espai perdut.

El nou centre recollirà les dues activitats més importants: la pesca i el turisme; amb la nova llotja i un mercat gastronòmic, convertint-se així en el nou centre del poble obert al mar.

Ús: Equipament
Ubicació:
El Port de la Selva
Data projecte: 2018  Data inici obra: Data final obra: -
Superfície:  702,9 m2
Autor: Luis Mateos Vidal
Col·laboradors: -
Execució: -
Fotografia: -

T. 600 059 728
luismateosvidal@gmail.com

C/ Monterols 11, 08034 Barcelona