CELLER A MONTFLORIT

El projecte intervé el soterrani d'un habitatge unifamiliar a Montflorit, a Cerdanyola del Vallès. Anomenat pel client com a celler, és un espai molt utilitzat per reunions i festes amb els amics. Tot i la seva poca alçada, és un lloc recollit i confortable.

Els cellers tradicionalment es situen als soterranis de les cases per aprofitar la inèrcia tèrmica del sòl (temperatura i humitat invariable durant tot l’any) per la bona conservació del vi. L’aspecte de protecció i de recolliment d’un celler es converteix en cabdal a l’hora d’afrontar aquest projecte.

La imatge de celler com si fos una cova excavada en el terreny ens porta a buscar una materialitat petrea o ceràmica repicant els murs, despullant-los per mostrar la seva materialitat ceràmica original. Amb la potent atmosfera de cova, la intervenció ha de ser fina en contraposició, s'opta per tant per utilitzar l'acer per la seva lleugeresa. Apareix com una cinta que embolica l’espai donant lloc a bancs, prestatges i la pròpia llar de foc. La cinta va colonitzant l’espai conformant els diferents racons de la nova “cova” on recollir-se davant el foc.

Ús: Habitatge
Ubicació:
Cerdanyola del Vallès
Data projecte: 2020  Data inici obra: Data final obra: -
Superfície: 46,43 m2
Autor: Luis Mateos Vidal
Col·laboradors: Nil Brullet Francí
Execució: -
Fotografia: -

T. 600 059 728
luismateosvidal@gmail.com

C/ Monterols 11, 08034 Barcelona